Allsvenskan

Nu har mer än hälften av årets Allsvenska spelats och då kan det vara läge att titta lite på hur det sett ut hittills.

MFFI toppen har det sett ut likadant sedan starten, nämligen med skånska Malmö FF i topp, vilka lett serien sedan första omgången efter att ha vunnit premiären hemma på Swedbank Stadion med 3-0 mot nykomlingen Falkenbergs FF. Efter 18 omgångar leder man med fyra poäng före tvåan AIK, som troligtvis är de enda som i dagsläget ser ut att kunna utmana MFF om guldet, då det ner till trean Häcken är hela tio poäng.

Om det inte är så många om budet i toppen så är det definitivt det i botten och på undre halvan av serien. I skrivande stund skiljer det endast fyra poäng mellan Djurgårdens IF på sjunde plats och Helsingborgs IF som ligger på en fjortonde plats, tillika kvalplats. Under strecket hittar vi Mjällby som för närvarade ligger fyra poäng bakom Helsingborg samt Brommapojkarna vilka endast lyckats skrapa ihop nio poäng under säsongen och har hela tio poäng upp till en kvalplats. Med största sannolikhet blir det spel i Superettan nästa säsong för Stockholmslaget.

Hur går det då för de småländska lagen är det kanske någon som frågar sig. För närvarande är det som bekant endast ett småländskt lag i Allsvenskan, sedan Östers IF fick respass förra säsongen, och det i form av Kalmar FF. Som vanligt finns laget med på den övre halvan av tabellen dock med en bra bit upp till ledande Malmö FF. För närvarande närvarande ligger man på en femteplats, vilket innebär att man i alla fall har chans på medalj och även en god chans till spel ute i Europa nästa år.

admin