Fotboll i England

Fotboll är den nationella sporten i Storbritannien där de första reglerna etablerades redan 1863, vilket sedan kom att bli en väldigt stor influens för utvecklingen av de moderna reglerna.

1460012-soccer-england

Med sina över 40 000 fotbollsklubbar har England fler lag som spelar efter dessa regler än något annat land i världen. De har även världens första fotbollsklubb, Sheffield F.C., världens äldsta professionella fotbollsklubb, Nott County F.C., det första fotbollslandslaget, den äldsta nationella utslagslagsligan, FA Cup, och den äldsta nationella ligan, the Football League. Dessutom är Storbritanniens högsta liga, Premier League, den mest populära och rikaste sportligan i världen. Med all denna statistik kan man verkligen börja förstå hur viktigt fotboll är i landet.

I England var man dessutom tidigt ute med damfotboll, den första matchen man har information om spelades för över hundra år sedan. Detta var mycket populärt i många år men tyvärr stoppades den av ett förbud bestämt av Football Association. Detta förbud hölls sig från 1921 till 1962 och det är först på senare år som damers fotboll har börjat komma tillbaka och få det erkännande de verkligen förtjänar, så som med FA Women’s Cup finalen och landslagets matcher.

Fotbollen i England och Storbritannien är en del av deras kulturella arv och har en stor plats i många av dess innevånares hjärtan.

admin