IF Eksjö Fotboll

Fotbollen i Småland är vida utbredd och finns representerad på alla nivåer i seriesystemet, från Allsvenskan ända ner till division 7. Ett av alla de småländska lag som spelar i någon serie är IF Eksjö.

Klubben grundades 23 november 1991 och spelar för närvarande i division 6 Vetlanda. Med halva serien spelad ligger man på en andraplats, tillika platsen för att få spela kval till division 5, endast två poäng bakom ledande Bäckseda IF.

Eksjö

Förutom ett herrlag har man också ett damlag som i dagsläget huserar i division 2 norra Småland. Inledningen på säsongen har dock gått tungt och efter halva serien spelad ligger man precis ovanför strecket för att undvika kval. Utöver de två seniorlagen har IF Eksjö också en bred ungdomsverksamhet med ett femtontal lag på både pojk- och flicksidan. Klubbens verksamhet, såsom träning och matchspel, bedrivs på Ränneborgs IP strax utanför centrala delarna av Eksjö.

Med halva serien spelad ligger man på en andraplats, tillika platsen för att få spela kval till division 5, endast två poäng bakom ledande Bäckseda IF.
Förutom ett herrlag har man också ett damlag som i dagsläget huserar i division 2 norra Småland. Inledningen på säsongen har dock gått tungt och efter halva serien spelad ligger man precis ovanför strecket för att undvika kval.