Superettan

Superettan är den näst högsta divisionen i svensk fotboll och den bjuder på minst lika spännande matcher som Allsvenskan.

I år har det varit riktigt jämnt i toppen så långt, något som borgar för fortsatt spänning fram till säsongslutet i oktober. Hammarby och Ljungskile tycks ha cementerat sina positioner som serieledare. Båda ligger just nu på 36 poäng medan GIF Sundsvall endast ligger två poäng efter på tredje plats. Bara en vinst och ett mål skiljer Hammarby från Ljungskile i tabellen. Att Hammarby leder gläder säkert många fotbollsfans, inte minst i Stockholm där man saknat laget i Allsvenskan och hoppas på en vinst i Superettan så att laget äntligen får komma tillbaka till den högsta divisionen. Hammarby är naturligtvis inte helt ohotade, men en plats bland de tre bästa lagen är nog säkrad. Ljungskile är även det ett starkt lag som har varit med länge och varit aspiranter till Allsvenskan. Som det ser ut nu har de en given plats där till nästa säsong. Båda lagen får genomgående låga odds inför sina respektive matcher.

Superettan

Hur går det för Smålandslagen?

Småländska lag finns också representerade i Superettan och de behöver inte skämmas för sig. En uppstickare som inte tidigare gjort så mycket väsen av sig ligger och stöter mot toppen, och det är Jönköpings Södra IF som har parkerat sig på en femteplats i tabellen. Målskillnaden är inte helt positiv och de har förlorat förhållandevis många matcher jämfört med serieledarna, men än finns möjligheter att förbättra situationen och många tror också på smålandslaget. Den nionde augusti möter de Ljungskile i en match där Jönköpings Södra faktiskt har lägre odds än ligaledarna och därmed är favoriter, om än med liten marginal.

Så det är bäst att se upp med Jönköpings Södra IF. Från att ha haft en ganska undanskymd roll har Daryl Smylie blivit på hugget denna säsong. Han har redan gjort 8 mål och har dessutom bidragit med flera målgörande passningar. Tillsammans med klubbkamraten Fredrik Olsson står de för över hälften av alla mål laget gjort. Kan Smålänningarna bara hålla tätt bakåt kan de mycket väl klättra i Superettans tabell.

admin