Tävla mot andra med fantasy fotboll

Fantasy fotboll är ett fenomen som länge varit stort i andra delar av välden, då främst USA. Men det är inte förrän senare tid som detta har uppmärksammats här i Sverige på samma sätt.

fotboll_432493243

Konceptet är säkert bekant för många redan, men för alla som inte har någon aning om vad detta är tänkte vi gå igenom det lite snabbt. I fantasy fotboll sätter man samman ett fiktivt lag av riktiga fotbollsspelare som är aktiva just nu. När dessa spelare spelar matcher har man chansen att tjäna poäng beroende på vad de gör och hur bra de presterar. Sedan kan man jämföra med andra hur bra ens egen draft var genom hur många poäng ens lag lyckades samla ihop under en säsong eller bara en given period.

För att man inte ska plocka en massa anfallare och tjäna många poäng på mål är man ofta tvingad att skapa ett komplett lag med spelare i alla olika positioner. Spelare kostar dessutom pengar/poäng att sätta in i sitt lag, och man har bara en viss summa att spendera när man draftar sitt lag.

Man kan alltid plocka spelare från helt olika lag, men man är ofta begränsad till att välja spelare från en specifik division/liga. Precis som i vanlig fotboll finns det ju vissa ligor som är mer populär även inom detta och drar till sig betydligt fler spelare. Många gånger finns det inte riktigt tillräckligt mycket intresse för att skapa fantasyligor i de lägre divisionerna ändå.

Fantasy fotboll är ett perfekt komplement till den fotbollsinbitnes liv och kan erbjuda en hel del nya sätt att involvera sig i fotbollsvärlden. Kan man som sagt även spela med och mot vänner och bekanta blir ju hela upplevelsen bara ännu roligare!

 

admin